+420 270 007 007denně 8 – 21 hod.
Rozbalit vyhledávací formulář
Nerozhoduje
Nerozhoduje
březen 2024
březen
poútstčtsone
duben
poútstčtsone
    Osob: 2 + 0
    Počet osob
    Věk 1. osoby
    Věk 2. osoby
    Nerozhoduje
    Nerozhoduje
    Nerozhoduje
    Nerozhoduje

    Aguamarina Alexandria Club

    PathPathPathGroup
    • Dítě do 12 let ZDARMA nebo za zvýhodněnou cenu
    • Aquapark
    • Animace v češtině od 16.6. od 6.9.
    • Dětský klub v češtině od 16.6. do 6.9.
    • U písčité pláže
    • Výborná kuchyně
    • Bohaté zázemí
    • Transfer z letiště cca 20 km
    • Wi-fi
    • Senior program
    • Termín
      01.06. – 08.06.2024 (8 dní / 7 nocí)
    • Doprava
      Letecky - Praha
    • 0
      červen 2024
      poútstčtsone
    • Počet osob
      2 dospělí + 0 dětí
      Počet osob
      Věk 1. osoby
      Věk 2. osoby
    • Strava
      All Inclusive










    Zjišťujeme pro Vás cenu.

    Krásný hotelový komplex umístěný v rozlehlé zahradě a u nádherné písčité pláže s průzračným mořem, která patří mezi nejkrásnější pláže na Menorce. Hotelový aquapark se skluzavkami a toboganem, výborná kuchyně, bohaté animační programy pro děti a dospělé v českém jazyce s našimi maskoty Karcoolkou a Lexou, ale i možnosti relaxace – to vše vytváří z tohoto hotelu ideální místo pro strávení nezapomenutelné dovolené plné pohody, úžasného koupání a zábavy na tomto krásném a v posledních letech velmi oblíbeném ostrově. Novinkou na léto 2024 bude rozšíření aquaparku a all inclusive.

    Poloha:

    Hotelový komplex skládající se ze tří budov je situován na klidném místě v letovisku Arenal d'en Castell, v severní části ostrova, cca 20 km od letiště. Hotel je obklopen obchůdky, restauracemi a kavárnami, bary se nachází cca 500 m od hotelu. V blízkosti hotelu se nachází autobusová zastávka, odkud je možné se dostat do jiných částí ostrova. Hotel leží přímo nad nádhernou písčitou pláží.
    Adresa hotelu: Passeig d'es Passerell, s/n, 07740 Es Mercadal - Menorca, Islas Baleares, Espana

    Vybavení:

    Vstupní hala s recepcí, výtahy, restaurace, bar, dva bazény, vířivka (pouze pro dospělé), dětský bazén, dětské hřiště, dětský klub, TV koutek, zahrada, úschovna zavazadel, obchod a minimarket.
    Zdarma: Wi-Fi v celém hotelu, aquapark (skluzavky, tobogany, dětská část se skluzavkami - vstup povolen osobám s výškou nad 110 cm), lehátka u bazénů, fitness, volejbal, basketbal, minigolf (vratná záloha), dětská postýlka (nutno předem objednat).
    Za poplatek: internetový koutek (v recepci), tenisový kurt, plážové osušky.

    Ubytování:

    Pokoje s balkonem nebo terasou a sociálním zařízením (sprcha nebo vana, WC) jsou klimatizovány (klimatizace zdarma) a vybaveny TV/SAT, telefonem, trezorem (za poplatek) a chladničkou (za poplatek). Možnost dvou přistýlek (patrová postel). Maximální obsazenost tři dospělé osoby a jedno dítě. Pokoje s výhledem na bazén a na moře za příplatek.

    Stravování:

    Služby all inclusive zahrnují plnou penzi formou bufetu (snídaně, obědy, večeře), odpolední občerstvení od 16:00 do 18:30 h (káva, čaj, sendviče, sušenky, zákusky, zmrzlina), neomezenou konzumaci vybraných alkoholických a nealkoholických nápojů místní výroby v době od 11:00 do 24:00 h. Uvedené časy jsou orientační. Tématické večeře: každé úterý je část bufetu zaměřená na arabskou kuchyni, každý čtvrtek na mexickou kuchyni a v sobotu se můžete těšit na lokální menorské speciality. Novinkou na léto 2024 je rozšíření programu all inclusive – čerstvé pizzy různých druhů a chutné americké burgry, které budou k dispozici po celý den.

    Pláž:

    Nádherná písčitá pláž s pozvolným vstupem do moře se nachází přímo pod hotelem. Slunečníky, lehátka a vodní sporty na pláži za poplatek.

    Animace:

    Dětský klub v češtině a animační programy organizované ve spolupráci hotelových a našich českých animátorů

    Krásné prostory našeho klubového hotelu využije opět i Karcoolka a naši čeští animátoři. Bohatý program plný her, sportu i aktivní relaxace pro Vás zajistí nejen čeští, ale taktéž mezinárodní hoteloví animátoři. Pro každého je zde něco – množství soutěží, her či aktivit, ze kterých si jistě vyberete Vy i Vaše děti. Pro ty je navíc otevřen dětský klub v češtině se speciálním programem, kde děti najdou nové kamarády a užijí si spoustu legrace. Po večeři se můžete připojit k českému a mezinárodnímu týmu, zatančit si na dětské diskotéce a užít si zábavná rodinná představení plná hudby, tanců a scének.

    Animační sezona: 16.6. - 6.9.2024
    V uvedeném termínu působí v hotelu naši čeští animátoři. Mezinárodní tým v hotelu zpravidla působí po většinu sezony, tj. i v termínech před příjezdem a po odjezdu našich animátorů. Uvedený termín animací je orientační a může se změnit. Animační programy mohou být omezeny či může dojít k jejich dočasnému zrušení. Na začátku a na konci uvedené animační sezony může být snížen počet přítomných českých animátorů, mohou být v češtině organizovány především aktivity dětského klubu či mohou být pořádány přednostně aktivity v čistě mezinárodním pojetí. Na úplném začátku a konci celé sezony mohou být i mezinárodní animační programy omezeny a nemusí být pořádána večerní představení.

    GPS:

    40.021962,4.186188

    Cena:


    V ceně zájezdu je zahrnuto:
    • letecká přeprava včetně letištních a bezpečnostních tax a palivového příplatku
    • transfery do pobytového místa a zpět
    • ubytování - počet noclehů a služby dle popisu
    • česky/slovensky mluvící delegát
    • pojištění proti úpadku cestovní kanceláře

    K ceně zájezdu lze na objednávku zákazníka připlatit (nepovinné příplatky):
    • volitelné doplňkové služby
    • doporučený příplatek za komplexní cestovní pojištění včetně pojištění léčebných výloh, storna zájezdu a nevyužité dovolené (více informací zde)
     storno/plnění do 50 000 Kč590 Kč/osoba starší 15 let/pobyt
     storno/plnění do 50 000 Kč350 Kč/dítě od 0 do 15 let/pobyt
    • doporučený příplatek za komplexní cestovní pojištění včetně připojištění EXTRA pro případ onemocněním Covid-19 (více informací zde)
     storno/plnění do 50 000 Kč880 Kč/osoba starší 15 let/pobyt
     storno/plnění do 50 000 Kč640 Kč/dítě od 0 do 15 let/pobyt
    • doporučený příplatek za komplexní cestovní pojištění včetně připojištění EXTRA+ pro případ onemocněním Covid-19 (více informací zde)
     storno/plnění do 50 000 Kč1 130 Kč/osoba starší 15 let/pobyt
     storno/plnění do 50 000 Kč890 Kč/dítě od 0 do 15 let/pobyt

    Informace pro zákazníky:
    S platností od 1. 7. 2016 je po příjezdu na místě hoteliérem vybírána turistická taxa, kterou platí každá osoba starší 16ti let. Výše turistické taxy na osobu a noc je 3,30 EUR + 10% DPH.

    Pro výpočet ceny zájezdu byla použita cena ropy a leteckého paliva ke dni 25. 8. 2023 Pro výpočet ceny zájezdu byl použit směnný kurz ČNB střed (EUR/Kč a USD/Kč) ke dni 25. 8. 2023

    Upozornění: Pro případ, že v místě určení cesty nebo pobytu nebo jeho bezprostředním okolí nastanou mimořádné okolnosti mající svůj původ v pandemii či jiné epidemii rozsáhlého charakteru způsobené virovým nebo jinými zvlášť závažnými infekčními onemocněními, je poskytovatel ubytovacích i stravovacích služeb oprávněn změnit podmínky, za kterých jsou služby cestovního ruchu poskytovány a to tak, aby byly v souladu s přijatými opatřeními obecného charakteru (rozhodnutí orgánu veřejné moci) směřujícími k ochraně života a zdraví osob. V důsledku toho může dojít k dočasnému omezení poskytovaných služeb v plném rozsahu.

    Tento zájezd se řídí ve smyslu zákona č. 159/1999 Sb., o některých podmínkách podnikání v oblasti cestovního ruchu. Tento zájezd je pojištěn pro případ úpadku cestovní kanceláře. Všechny potřebné podklady dle tohoto zákona jsou uvedeny v daných nabídkách, což je popis hotelu, kategorie, cenové podmínky atd. Tyto informace udává pořádající cestovní kancelář. Pořádání zájezdu se řídí podle všeobecných podmínek organizující cestovní kanceláře, které obdržíte společně se smlouvou o zájezdu.

    Španělsko

    Poloha:

    Španělské království je nádherná slunná země, do které každoročně míří miliony turistů z celého světa. Kromě kosmopolitního Madridu, ve kterém sídlí španělský král, okouzlí každého cestovatele také katalánská bašta Barcelona, jejíž charakter udává půvabná Gaudího architektura. Milovníci nespoutané přírody zase jistě vyrazí do Andalusie, kde se kromě mnoha přímořských letovisek nachází i horský masiv Sierra Nevada. Ve Španělsku se budou jako v ráji cítit také všichni gurmáni, protože zdejší vyhlášené lahůdky zprostředkovávají mlsným jazýčkům neopakovatelné zážitky. Španělsko je hned po Itálii zemí s největším počtem výjimečných památek, 40 z nich je zapsáno na seznamu světového dědictví UNESCO. Najdete tu přírodní parky, archeologická naleziště, pozůstatky římských pevností i světoznámé kulturní skvosty. Španělsko je země plná temperamentu, země ohnivého flamenca, země mužných toreadorů.
    Španělsko, oficiálně Španělské království, je stát ležící na Pyrenejském poloostrově. Na západě hraničí s Portugalskem, na severovýchodě s Andorrou a Francií a na jihu s Gibraltarem; španělské severoafrické državy Ceuta a Melilla mají pozemní hranici s Marokem. Ke Španělskému království patří i Kanárské ostrovy v Atlantském oceánu a Baleárské ostrovy (Mallorca, Menorca, Ibiza) ve Středozemním moři. Země tvoří jakýsi most mezi Evropou a Afrikou. Na severu ji od zbytku Evropy oddělují Pyreneje (440 km) a do Afriky přes Gibraltarský průliv je to odtud pouhých 14 km. Omývá ji Biskajský záliv na severu, na západě Atlantský oceán a na východě a jihu Středozemní moře.

    Rozloha:

    504 782 km2

    Přírodní podmínky:

    Počet obyvatel:

    46 064 000, 96 % katolíci

    Hlavní město:

    Madrid, 3 232 000 obyvatel

    Jazyk:

    španělština (katalánština, galicijština)

    Měna:

    EUR (Euro)

    Ceny:

    Platební karty:

    Běžné druhy platebních karet jsou přijímány v hotelech a půjčovnách automobilů. V obchodech a restauracích ne vždy akceptují platby kartou. Bankomaty jsou běžné. Cestovní šeky na hotovost mění pouze banky, ty mají otevřeno většinou od pondělí do pátku od 9.00 do 14.00 hodin.

    Půjčování aut, motocyklů a kol:

    V každém turistickém letovisku uvedeném v tomto katalogu si lze zapůjčit automobil nebo motocykl. Ceny se pohybují od 40 EUR/den za automobil nejnižší kategorie. Pronájemce automobilu musí být starší 21 let, pronájemce motocyklu starší 23 let. Řidičský průkaz musíte vlastnit nejméně 12 měsíců, dále je třeba předložit cestovní doklad a kreditní kartu.

    Pláže:

    Pláže ve Španělsku jsou veřejné. Platí se pouze za slunečníky a lehátka. Pláže na španělském pobřeží, Mallorce i Menorce jsou převážně písčité.

    Menorca

    Lokalita:

    Menorca je okouzlující ostrov plný krás a historie, ostrov s panenskou přírodou, malebnými vesničkami, romantickými zálivy s azurovým mořem a nádhernými plážemi s jemným světlým až bílým pískem. Milovníci potápění najdou na ostrově v křišťálových vodách ráj mořské fauny a flóry. Ostrov nabízí klidnější dovolenou než ostatní Baleárské ostrovy. Menorca učaruje všem, kdo hledají relaxaci a sluníčko. Nabízí také široké možnosti aktivního odpočinku, ať už využijete půjčovny automobilů a procestujete ostrov autem nebo se vydáte na výlet na kole či pěšky – na ostrově jsou značené stezky pro pěší turistiku a cykloturistiku. Menorca Vám nabídne i golfové hřiště, jízdárny, aquapark, potápěčská centra, oblíbené je zde i rybaření. Historii a úchvatnou architekturu najdete především ve městech Mahon a Ciutadella, která doporučujeme navštívit.

    Poloha ostrova: Menorca, jeden z Baleárských ostrovů, leží v centru západního Středomoří. Ostrov zaujímá plochu 668 km2, což je asi jedna pětina povrchu sousední Mallorky. Délka pobřeží je asi 290 km. Vzdálenost ze západu na východ je cca 50 km a z jihu na sever asi 17 km.

    Rozloha: 668 km2

    Hlavní město: Mahon

    Pláže: Menorca se vyznačuje velmi členitým skalnatým pobřežím, které je dlouhé přibližně 290 km, je tvořeno útesy a malými, překrásnými zátokami. Zvláštností pobřeží jsou také romantické skalnaté zálivy ve tvaru fjordu. Na Menorce najdete mnoho půvabných, panenských pláží a zálivů, např. Cala Tortuga, Pilar, Cavalleria, Pregonda, Macarella, Mitjana aj. Všechny pláže jsou veřejné, platí se pouze za slunečníky a lehátka. Nejdelší písečná pláž se nachází na jihu ostrova, jmenuje se Son Bou a měří přes dva kilometry. Nudistické pláže na ostrově oficiálně neexistují, nudisty však domorodci tolerují na některých malých a odlehlých plážích.

    Zajímavosti: Doporučujeme ochutnat menorský sýr, který je vyhlášený v celém Španělsku a místní gin Xoriguer, který se zde začal vyrábět v 18. století. Tento lihovar je poslední svého druhu a gin se zde dosud prodává v tradičních hliněných lahvích. Gin se vyrábí v malé továrničce v mahonském přístavu, která jistě stojí za návštěvu. Tím nejtypičtějším pro Menorku jsou nízké kamenné zídky, bílé domky a megalitické památky nejstarších civilizací. Vzhledem k velkému množství prehistorických památek se Menorce někdy říká „muzeum pod širým nebem“. V roce 1993 byla Menorca prohlášena biosférickou rezervací, díky tomu si tak zachovala dodnes svoji panenskou přírodu, nádherné pláže, čisté moře a klidnou atmosféru.

    Odlety a přílety: Odlety na Menorku jsou organizovány z letiště Praha. Příletové místo našeho letu je letiště Mahon, kde Vás budou očekávat naši delegáti.

    Doba letu: cca 2,5 hodiny

    Teplotní tabulka:


     

    květen

    červen

    červenec

    srpen

    září

    Teplota vzduchu °C

    22

    26

    29

    29

    27

    Teplota vody °C

    20

    23

    25

    25

    24

    Arenal d’en Castell

    Výlety

    Fakultativní výlety

    MAHON A OKOLÍ

    Během tohoto výletu uvidíte a navštívíte to nejzajímavější z celého ostrova. Výlet zahrnuje návštěvu farmy Subaida spojenou s ochutnávkou typických menorských sýrů, návštěvu lihovaru, kde se vyrábí místní gin Xoriguer, plavbu lodí po přístavu v Mahonu, který je považován za jeden z nejdelších přírodních přístavů na světě (přístav je téměř 6 km dlouhý a 1,2 km široký). Následuje návštěva malebného rybářského městečka Binibeca s typickou menorskou atmosférou. Součástí výletu je i výjezd na nejvyšší vrcholek Menorky Monte Toro (357 m), odkud se Vám naskytnou nádherné panoramatické výhledy na ostrov.

    Orientační cena: dospělí 58 EUR, dítě 2–12 let 29 EUR

    Fakultativní výlety

    CELODENNÍ VÝLET NA LODI

    Po transferu do přístavu v Ciutadelle a nalodění Vás čeká celodenní příjemná plavba po jižním pobřeží ostrova, kde spatříte několik nádherných pláží s průzračným mořem jako je Cala Macarella, Cala Turqueta, Son Saura. U jedné z nich budete mít čas na koupání, opalování a na oběd (paella, sangria/nealko nápoj).

    Orientační cena: dospělí 88 EUR, dítě 2–12 let 44 EUR

    Fakultativní výlety

    ZOO - Lloc de Menorca

    Prožijte zábavný den s rodinou nebo přáteli v Lloc de Menorca, Užijte si menorskou krajinu a kontakt s přírodou s domácími mazlíčky a původními zvířaty, sad a různé oblasti, které lze navštívit: tropickou zahradu, akvárium, plazy, opice, makaky, lemury atd. a oblast s dravými ptáky, se kterými pořádají přehlídky a výstavy. Lloc de Menorca je jiná zoologická zahrada, všechna jsou to zachráněná zvířata. Tahle zoo se věnuje přírodě v rámci různých programů ochrany přírody a environmentálního vzdělávání, ve kterých se můžete naučit a poznat, jak fungují a zaručují zvířatům lepší kvalitu života.

    Orientační cena: dospělí 33 EUR, dítě 2–12 let 29 EUR

    Fakultativní výlety

    ODPOLEDNÍ VÝLET NA LODI

    Autobus vás vyzvedne a odveze do MAHONU, kde se budete plavit na krásnou pláž Sa Mesquida s možností potápění, kde budete mít bez příplatku k dispozici šnorchl. Výlet trvá přibližně 3,5 hodiny a před večeří se vrátíte do hotelu.

    Orientační cena: dospělí 55 EUR, dítě 2–12 let 28 EUR

    Výlety se uskuteční při obsazení minimálním počtem účastníků.

    Hodnocení našich zákazníků

    Níže uvedená hodnocení, stejně jako hodnocení všech dalších hotelů na těchto stránkách, jsou vždy přesnými výsledky hodnocení našich zákazníků, kteří se zúčastnili zájezdu s CK Alexandria a vyplnili náš anketní lístek. Tento anketní lístek lze vyplnit pouze elektronicky, a to na základě odkazu, který zasíláme zákazníkům emailem po absolvování zájezdu. Jakékoli jiné hodnocení na jiných webech může být nepřesné, neobjektivní, zkreslené a někdy dokonce ovlivněné osobami, které s námi prokazatelně necestovaly.

    8,4 dobré - velmi dobré
    1006 hodnocení
    Kvalita ubytování7.7
    v pohodě - dobré
    Stravování8.3
    dobré - velmi dobré
    Vybaveni a služby hotelu8.2
    dobré - velmi dobré
    Úklid v hotelu8.8
    dobré - velmi dobré
    Personál hotelu9
    skvělé