+420 270 007 007denně 8 – 21 hod.
Rozbalit vyhledávací formulář
Nerozhoduje
Nerozhoduje
duben 2024
duben
poútstčtsone
květen
poútstčtsone
    Osob: 2 + 0
    Počet osob
    Věk 1. osoby
    Věk 2. osoby
    Nerozhoduje
    Nerozhoduje
    Nerozhoduje
    Nerozhoduje

    Ionian Blue Resort & SPA

    PathPathPathPathPath
    • Slunečníky a lehátka zdarma
    • Komfortní pokoje
    • Klidná lokalita
    • Luxusní resort
    • SPA centrum
    • Termín
      05.06. – 12.06.2024 (8 dní / 7 nocí)
    • Doprava
      Letecky - Praha
    • 0
      červen 2024
      poútstčtsone
    • Počet osob
      2 dospělí + 0 dětí
      Počet osob
      Věk 1. osoby
      Věk 2. osoby
    • Strava
      Snídaně










    Zjišťujeme pro Vás cenu.

    Vysoce komfortní hotel vystavěný v kaskádách mírného svahu je obklopen subtropickou zelení a nabízí ideální zázemí k relaxaci a odpočinku. Z hotelového areálu si mohou klienti vychutnávat dechberoucí výhledy na Jónské moře a na západní pobřeží řecké pevniny. Hotel Ionian Blue uspokojí náročnější klienty, kteří na své dovolené ocení klidné prostředí, kvalitní servis a zázemí hotelu s možností relaxace v hotelovém SPA centru.

    Poloha:

    Hotel je situován ve svahu na východní straně ostrova, cca 3 km od klidného letoviska Nikiana a cca 5 km od centra živého letoviska Nidri, kde klienti naleznou množství restaurací, taveren, barů a obchůdků. Hotel je vzdálen cca 10 km od hlavního města Lefkada a cca 35 km od letiště v Preveze. Hotel se nachází přímo u moře.

    Vybavení:

    Vstupní hala s recepcí, dvě restaurace, bar, bar u bazénu, bazén s výhledem na moře, dětský bazén, dětské hřiště, TV koutek, konferenční místnost, směnárna, minimarket.
    Zdarma: Wi-Fi (v recepci), slunečníky a lehátka u bazénu, stolní tenis, dětská postýlka (nutno předem objednat).
    Za poplatek: fitness centrum, SPA centrum, kadeřnictví, kosmetický salon, manikúra, pedikúra.

    Ubytování:

    Prostorné a komfortně vybavené pokoje s výhledem na moře, s balkonem nebo terasou a sociálním zařízením (sprcha nebo vana, WC, fén) jsou klimatizovány (klimatizace zdarma) a vybaveny TV/SAT, telefonem, rádiem a minibarem (za poplatek). Možnost jedné přistýlky. Na vyžádání a za příplatek Junior suity s privátním bazénem.

    Stravování:

    Snídaně jsou podávány formou bohatého bufetu v hotelové restauraci. Možnost dokoupení večeří. U večeře jsou vyžadovány u mužů dlouhé kalhoty.

    Pláž:

    Na skalním výběžku přímo u hotelu je klientům k dispozici sluneční terasa, vstup do moře je po schůdcích. Díky průzračně čistému moři a bohatému podmořskému životu je tato oblast vhodná ke šnorchlování. SLUNEČNÍKY A LEHÁTKA ZDARMA.

    GPS:

    38.740744, 20.731432

    Cena:


    V ceně zájezdu je zahrnuto:
    • letecká přeprava včetně letištních a bezpečnostních tax a palivového příplatku
    • transfery do pobytového místa a zpět
    • ubytování - počet noclehů a služby dle popisu
    • česky/slovensky mluvící delegát
    • pojištění proti úpadku cestovní kanceláře

    K ceně zájezdu lze na objednávku zákazníka připlatit (nepovinné příplatky):
    • volitelné doplňkové služby
    • doporučený příplatek za komplexní cestovní pojištění včetně pojištění léčebných výloh, storna zájezdu a nevyužité dovolené (více informací zde)
     storno/plnění do 50 000 Kč590 Kč/osoba starší 15 let/pobyt
     storno/plnění do 50 000 Kč350 Kč/dítě od 0 do 15 let/pobyt
    • doporučený příplatek za komplexní cestovní pojištění včetně připojištění EXTRA pro případ onemocněním Covid-19 (více informací zde)
     storno/plnění do 50 000 Kč880 Kč/osoba starší 15 let/pobyt
     storno/plnění do 50 000 Kč640 Kč/dítě od 0 do 15 let/pobyt
    • doporučený příplatek za komplexní cestovní pojištění včetně připojištění EXTRA+ pro případ onemocněním Covid-19 (více informací zde)
     storno/plnění do 50 000 Kč1 130 Kč/osoba starší 15 let/pobyt
     storno/plnění do 50 000 Kč890 Kč/dítě od 0 do 15 let/pobyt


    Informace pro zákazníky:
    S platností od 1. 1. 2024 je po příjezdu na místě hoteliérem vybírán poplatek za odolnost vůči klimatickým krizím ve výši 10 EUR na pokoj a noc. (ex pobytová taxa)

    Pro výpočet ceny zájezdu byla použita cena ropy a leteckého paliva ke dni 25. 8. 2023. Pro výpočet ceny zájezdu byl použit směnný kurz ČNB střed (EUR/Kč a USD/Kč) ke dni 25. 8. 2023.

    Upozornění: Pro případ, že v místě určení cesty nebo pobytu nebo jeho bezprostředním okolí nastanou mimořádné okolnosti mající svůj původ v pandemii či jiné epidemii rozsáhlého charakteru způsobené virovým nebo jinými zvlášť závažnými infekčními onemocněními, je poskytovatel ubytovacích i stravovacích služeb oprávněn změnit podmínky, za kterých jsou služby cestovního ruchu poskytovány a to tak, aby byly v souladu s přijatými opatřeními obecného charakteru (rozhodnutí orgánu veřejné moci) směřujícími k ochraně života a zdraví osob. V důsledku toho může dojít k dočasnému omezení poskytovaných služeb v plném rozsahu.

    Tento zájezd se řídí ve smyslu zákona č. 159/1999 Sb., o některých podmínkách podnikání v oblasti cestovního ruchu. Tento zájezd je pojištěn pro případ úpadku cestovní kanceláře. Všechny potřebné podklady dle tohoto zákona jsou uvedeny v daných nabídkách, což je popis hotelu, kategorie, cenové podmínky atd. Tyto informace udává pořádající cestovní kancelář. Pořádání zájezdu se řídí podle všeobecných podmínek organizující cestovní kanceláře, které obdržíte společně se smlouvou o zájezdu.

    Řecko

    Poloha:

    ŘECKO je kouzelná země, prozářená slunečními paprsky, prosycená vůní zrajících oliv a omývaná vlnami blankytně modrého moře. Řecko má velmi zajímavou minulost, krásnou krajinu a pestrou kuchyni, ale samozřejmě bychom neměli opomenout pohostinnost místních obyvatel, jež velice přispívá k příjemné atmosféře při pobytu v Řecku. Bohové Řecko milovali a rozmazlovali. Důkazem nám jsou chrámy a mocné monumentální stavby, jež pro ně vytvořili smrtelníci jako projev úcty a vděčnosti. Poloha: Řecko se nachází v jižní části Balkánského poloostrova a na ostrovech v Egejském, Krétském, Thráckém, Středozemním a Jónském moři.

    Rozloha:

    131 957

    Přírodní podmínky:

    Pro tuto balkánskou zemi je charakteristická velká přírodní rozmanitost, vysoká pohoří (Olymp, 2917 m), úrodné nížiny a krásné ostrovy. Ostrovy tvoří přes pětinu rozlohy země. Z tisíců řeckých ostrovů a ostrůvků jich má pouze 78 více než 100 celoročně žijících obyvatel. Několik stovek větších ostrovů se dělí do čtyř souostroví: v Egejském moři se nachází Kyklády, Severní a Jižní Sporády, součástí Jižních Sporád je i Dodekanéské souostroví. Poslední skupina se nachází v Jónském moři, jedná se o Jónské ostrovy. Nezařazené zůstávají ostrovy v Sáronském zálivu, Évia a Kréta. Klimatické podmínky jsou velmi příznivé pro pobyt u moře po dobu nejméně pěti měsíců.

    Počet obyvatel:

    cca 11 500 000, 98 % pravoslavní.

    Hlavní město:

    Athény (cca 4 000 000 obyvatel)

    Jazyk:

    novořečtina.

    Měna:

    EUR (Euro)

    Ceny:

    Obecně platí, že v Řecku jsou ceny vyšší než u nás. V létě je však ovoce, zelenina, spotřební zboží a některé druhy potravin téměř stejně drahé jako u nás. Nejčastěji nakupovanými dárky jsou místní vína, olivový olej, řecké sladkosti, likér Ouzo, brandy Metaxa, zajímavým dárkem je také „kombolói“ (řetízek s korálky, něco jako růženec, ale bez náboženského významu).

    Platební karty:

    Běžné druhy platebních karet jsou přijímány v hotelech a půjčovnách automobilů. V obchodech a restauracích ne vždy akceptují platby kartou. Bankomaty jsou v každém větším městě i ve střediscích cestovního ruchu.

    Půjčování aut, motocyklů a kol:

    V každém pobytovém místě uvedeném v tomto katalogu si lze zapůjčit dopravní prostředek. Automobil lze zapůjčit oproti dokladům (platný řidičský průkaz občana EU, není vyžadován mezinárodní řidičský průkaz) a sazby se pohybují od 50 EUR/den, podle typu vozu. Motocykl se dá půjčit od 20 EUR/den.

    Pláže:

    Většina řeckých pláží jsou pláže veřejné. Jen ojediněle se setkáte se soukromou hotelovou pláží. Slunečníky a lehátka na pláži jsou většinou za poplatek. Pláže mohou být písčité, oblázkové, kamenité.

    Lefkada

    Lokalita:


    Lefkada je kouzelný ostrov, kde se vlny lámou o nekonečně bílé skály a hluboké modré moře se před vámi rozestupuje. Název Lefkada pochází již z doby antického Řecka a byl odvozen právě od zářivě bílých útesů na nejjižnějším cípu ostrova. Ostrov azurové barvy patří mezi Jónské ostrovy a je čtvrtým největším v Jónském moři. Ostrov nabízí nádherné scenérie, ze kterých se vám bude tajit dech. Z moře se zvedají strmé vápencové útesy, které jsou díky příznivému klimatu porostlé bujnou vegetací. Mezi skalami jsou ukryty dlouhé písečné pláže, které nabízejí dostatek soukromí i společenského vyžití. V minulosti byla Lefkada spojena s pevninou úzkým výběžkem. Ten však odstranili v 8. století př.n.l. dobyvatelé z Korinthu a Lefkada se stala ostrovem. Dnes je přes tento 25 metrů široký, uměle vyhloubený kanál postavená silnice opět spojující Lefkadu s pevninským Řeckem.

    Poloha ostrova: Lefkada se nachází v Jónském moři, mezi ostrovy Korfu a Kefalonie. Délka ostrova je asi 34 km a šířka asi 20 km.

    Rozloha: 336 km2.

    Hlavní město: Lefkada

    Pláže: Po obvodu čítajícím 117 km se táhnou dlouhé, neobyčejně okouzlující pláže. Nejkrásnější písečné pláže se nacházejí na západní straně ostrova, na východní straně jsou pláže písečnooblázkové. Všechny pláže jsou veřejné, platí se pouze za slunečníky a lehátka.

    Zajímavosti: Na západní straně leží nejkrásnější pláže nejen tohoto ostrova. Pláž Porto Katsiki byla v roce 2001 vyhlášena jako třetí nejkrásnější pláž světa. Na severu ostrova stojí klášter Faneromenil a středověká pevnost Antamauru, které nadchnou milovníky historie. Na jihu ostrova doporučujeme navštívit nejjižnější mys - Cape Doukato. Na útesu v minulosti stával Apollónův chrám a nyní zde naleznete maják.

    Odlety a přílety: Odlety na Lefkadu jsou organizovány z letiště Praha, Brno, Ostrava. Příletové místo našeho letu je Preveza, kde vás budou očekávat naši delegáti.

    Doba letu: cca 2,5 hodiny

    Teplotní tabulka:


     

    květen

    červen

    červenec

    srpen

    září

    říjen

    Teplota vzduchu °C

    24

    28

    30

    32

    27

    25

    Teplota vody °C

    19

    22

    24

    25

    24

    23

     

    Nikiana

    Lokalita:

    Výlety

    OKRUH OSTROVEM

    Seznámení s ostrovem zahájíte povídáním o jeho historii a tradicích spojeným s návštěvou starověkého opevnění Santa Maura, archeologického muzea a slavného kláštera Faneromeni. Zastávka v typické vnitrozemské vesnici Karya s možností příjemných procházek i nákupů v místních obchůdcích. Okolo poledne se již přesunete na západní pobřeží ostrova s divokým pobřežím a nejkrásnějšími plážemi. Přestávka na oběd formou balíčku u pláže Kathisma. Po obědě asi dvouhodinová relaxace s možností koupání v tyrkysově modré vodě nebo v bazénu u místního baru. Odpoledne projížďka podél rozeklaného a dramaticky krásného západního pobřeží až na jih ostrova do letoviska Vasiliki, vyhlášeného centra pro windsurfi ng a druhého nejvýznamnějšího centra na ostrově. Cestou z Vasiliki uvidíte krásné scenérie a místa, která Vám průvodce doporučí pro Vaši individuální návštěvu. K večeru návrat do Nidri.

    Orientační cena: 35 EUR

    PLÁŽE ZÁPADNÍHO POBŘEŽÍ

    Pokud budete chtít strávit celý den koupáním a opalováním se na nejznámějších plážích Lefkady, pak Vás zveme na tento výlet. Z přístavu v Nidri vyrazíte lodí Ionian Star podél lefkadského pobřeží, kde se setkává zelená ostrovní vegetace s křišťálově čistou modrou vodou Jónského moře. Hodinová zastávka na plavání bude v klidné zátoce na pláži Agiophili před letoviskem Vasiliki na jihu ostrova. Osvěžíte se a vyzkoušíte vše, co Vás bude po celý den čekat. Směrem na jihozápad obeplujete mys Lefkatas, mohutnou bílou skálu s majákem, na kterém stával Apolónův chrám. Z tohoto útesu také spáchala z nešťastné lásky sebevraždu známá básnířka Sapfó. Další zastávkou bude nejkrásnější pláž ostrova Porto Katsiki na západním pobřeží ostrova Lefkada. Budete mít možnost se potápět přímo z lodi nebo si zaplavat na tuto pláž, kde moře tvarovalo útesy. Kolem útesů tvořících zdejší pobřeží budete pokračovat k pláži Egremni. Budete si moci užít nádhery tohoto pobřeží. Po dvouhodinovém slunění a koupání na této pláži se můžete těšit na relaxační zpáteční plavbu do přístavu Nidri.

    Orientační cena: 23 EUR

    LODÍ PO OKOLNÍCH OSTROVECH

    Příjemný celodenní výlet lodí zaměřený na ostrůvky východního pobřeží Lefkady. Naše plavba směřuje z Nidri kolem pobřeží Lefkady k ostrovu Meganissi. Navštívíte zde pozoruhodnou jeskyni Papanikoli a okouzlující městečko Spartohori, odkud jsou krásné panoramatické výhledy na Lefkadu a přilehlé ostrovy. Plavba dále pokračuje směrem k řecké pevnině, do zátoky, kde je někdy možno spatřit i delfíny. Zde přichází chvíle na odpočinek, koupání v průzračné vodě i na oběd spojený s grilováním a posezením u dobrého vína. Jednou z nejpoutavějších částí další plavby je obeplouvání Onassisova ostrova Skorpios, které je provázeno podrobným výkladem o životě tohoto známého řeckého rejdaře a také koupáním v křišťálově čistém moři. Den plný zastávek na koupání a slunění zakončíte plavbou kolem ostrůvku Madouri zpět do Nidri.

    Orientační cena: 30 EUR