+420 270 007 007denně 8 – 21 hod.
Rozbalit vyhledávací formulář
Nerozhoduje
Nerozhoduje
březen 2024
březen
poútstčtsone
duben
poútstčtsone
    Osob: 2 + 0
    Počet osob
    Věk 1. osoby
    Věk 2. osoby
    Nerozhoduje
    Nerozhoduje
    Nerozhoduje
    Nerozhoduje

    Knossos Beach Bungalows & Suites

    PathPathPathPathPath
    • Přímo u písčité pláže
    • Slunečníky a lehátka na pláži zdarma
    • Prověřená kvalita
    • Komfortní pokoje
    • Výborná kuchyně
    • Wi-fi
    • Termín
      18.07. – 25.07.2024 (8 dní / 7 nocí)
    • Doprava
      Letecky - Praha
    • 0
      červenec 2024
      poútstčtsone
    • Počet osob
      2 dospělí + 0 dětí
      Počet osob
      Věk 1. osoby
      Věk 2. osoby
    • Strava
      Polopenze










    Zjišťujeme pro Vás cenu.

    Hotelový komplex s nádhernými výhledy na moře, postavený v tradičním místním stylu, je ideální volbou pro klienty vyhledávající odpočinek a relaxaci. Elegantní pokoje, kvalitní služby, příjemné prostředí a poloha přímo u pláže - to vše zaručuje strávení krásné a romantické dovolené.

    Poloha:

    Hotelový komplex se skládá z hlavní budovy, několika bungalovů a suit. Nachází se v oblíbeném letovisku Kokkini Hani, cca 10 km od letiště a cca 500 m od centra letoviska s obchůdky, restauracemi, kavárnami a bary. Hotel je situován přímo u písčité pláže.

    Vybavení:

    Vstupní hala s recepcí, restaurace, lobby bar, bar u bazénu, bar na pláži (od poloviny června do poloviny září), bazén, dětský bazén a TV místnost. Hotel pořádá denní a večerní zábavné programy, pro děti je k dispozici dětské hřiště a miniklub.
    Zdarma: Wi-Fi (v celém areálu), slunečníky a lehátka u bazénu, fitness, stolní tenis, dětská postýlka (nutno předem objednat).
    Za poplatek: masáže, sauna, půjčovna aut.

    Ubytování:

    Dvoulůžkové pokoje s balkonem nebo terasou a sociálním zařízením (sprcha nebo vana, WC, fén) jsou klimatizovány (klimatizace zdarma) a vybaveny TV/SAT, telefonem, trezorem (zdarma), varnou konvicí, setem na přípravu kávy a čaje a chladničkou. Na vyžádání a za příplatek bungalovy a suity s výhledem na moře až pro tři osoby.

    Stravování:

    Polopenze. Snídaně a večeře jsou podávány formou bufetu. Možnost dokoupení all inclusive.

    Pláž:

    Krásná písčitá pláž s pozvolným vstupem do moře se nachází přímo u hotelu. SLUNEČNÍKY, LEHÁTKA a OSUŠKY NA PLÁŽI ZDARMA. Plážové altánky s baldachýnem jsou na vyžádání a za poplatek, vodní sporty na pláži za poplatek.

    GPS:

    35.331906,25.245659

    Cena:


    V ceně zájezdu je zahrnuto:
    • letecká přeprava včetně letištních a bezpečnostních tax a palivového příplatku
    • transfery do pobytového místa a zpět
    • ubytování - počet noclehů a služby dle popisu
    • česky/slovensky mluvící delegát
    • pojištění proti úpadku cestovní kanceláře

    K ceně zájezdu lze na objednávku zákazníka připlatit (nepovinné příplatky):
    • volitelné doplňkové služby
    • doporučený příplatek za komplexní cestovní pojištění včetně pojištění léčebných výloh, storna zájezdu a nevyužité dovolené (více informací zde)
     storno/plnění do 50 000 Kč590 Kč/osoba starší 15 let/pobyt
     storno/plnění do 50 000 Kč350 Kč/dítě od 0 do 15 let/pobyt
    • doporučený příplatek za komplexní cestovní pojištění včetně připojištění EXTRA pro případ onemocněním Covid-19 (více informací zde)
     storno/plnění do 50 000 Kč880 Kč/osoba starší 15 let/pobyt
     storno/plnění do 50 000 Kč640 Kč/dítě od 0 do 15 let/pobyt
    • doporučený příplatek za komplexní cestovní pojištění včetně připojištění EXTRA+ pro případ onemocněním Covid-19 (více informací zde)
     storno/plnění do 50 000 Kč1 130 Kč/osoba starší 15 let/pobyt
     storno/plnění do 50 000 Kč890 Kč/dítě od 0 do 15 let/pobyt


    Informace pro zákazníky:
    S platností od 1. 1. 2024 je po příjezdu na místě hoteliérem vybírán poplatek za odolnost vůči klimatickým krizím ve výši 10 EUR na pokoj a noc. (ex pobytová taxa)

    Pro výpočet ceny zájezdu byla použita cena ropy a leteckého paliva ke dni 25. 8. 2023 Pro výpočet ceny zájezdu byl použit směnný kurz ČNB střed (EUR/Kč a USD/Kč) ke dni 25. 8. 2023

    Upozornění: Pro případ, že v místě určení cesty nebo pobytu nebo jeho bezprostředním okolí nastanou mimořádné okolnosti mající svůj původ v pandemii či jiné epidemii rozsáhlého charakteru způsobené virovým nebo jinými zvlášť závažnými infekčními onemocněními, je poskytovatel ubytovacích i stravovacích služeb oprávněn změnit podmínky, za kterých jsou služby cestovního ruchu poskytovány a to tak, aby byly v souladu s přijatými opatřeními obecného charakteru (rozhodnutí orgánu veřejné moci) směřujícími k ochraně života a zdraví osob. V důsledku toho může dojít k dočasnému omezení poskytovaných služeb v plném rozsahu.

    Tento zájezd se řídí ve smyslu zákona č. 159/1999 Sb., o některých podmínkách podnikání v oblasti cestovního ruchu. Tento zájezd je pojištěn pro případ úpadku cestovní kanceláře. Všechny potřebné podklady dle tohoto zákona jsou uvedeny v daných nabídkách, což je popis hotelu, kategorie, cenové podmínky atd. Tyto informace udává pořádající cestovní kancelář. Pořádání zájezdu se řídí podle všeobecných podmínek organizující cestovní kanceláře, které obdržíte společně se smlouvou o zájezdu.

    Řecko

    Poloha:

    ŘECKO je kouzelná země, prozářená slunečními paprsky, prosycená vůní zrajících oliv a omývaná vlnami blankytně modrého moře. Řecko má velmi zajímavou minulost, krásnou krajinu a pestrou kuchyni, ale samozřejmě bychom neměli opomenout pohostinnost místních obyvatel, jež velice přispívá k příjemné atmosféře při pobytu v Řecku. Bohové Řecko milovali a rozmazlovali. Důkazem nám jsou chrámy a mocné monumentální stavby, jež pro ně vytvořili smrtelníci jako projev úcty a vděčnosti. Poloha: Řecko se nachází v jižní části Balkánského poloostrova a na ostrovech v Egejském, Krétském, Thráckém, Středozemním a Jónském moři.

    Rozloha:

    131 957

    Přírodní podmínky:

    Pro tuto balkánskou zemi je charakteristická velká přírodní rozmanitost, vysoká pohoří (Olymp, 2917 m), úrodné nížiny a krásné ostrovy. Ostrovy tvoří přes pětinu rozlohy země. Z tisíců řeckých ostrovů a ostrůvků jich má pouze 78 více než 100 celoročně žijících obyvatel. Několik stovek větších ostrovů se dělí do čtyř souostroví: v Egejském moři se nachází Kyklády, Severní a Jižní Sporády, součástí Jižních Sporád je i Dodekanéské souostroví. Poslední skupina se nachází v Jónském moři, jedná se o Jónské ostrovy. Nezařazené zůstávají ostrovy v Sáronském zálivu, Évia a Kréta. Klimatické podmínky jsou velmi příznivé pro pobyt u moře po dobu nejméně pěti měsíců.

    Počet obyvatel:

    cca 11 500 000, 98 % pravoslavní.

    Hlavní město:

    Athény (cca 4 000 000 obyvatel)

    Jazyk:

    novořečtina.

    Měna:

    EUR (Euro)

    Ceny:

    Obecně platí, že v Řecku jsou ceny vyšší než u nás. V létě je však ovoce, zelenina, spotřební zboží a některé druhy potravin téměř stejně drahé jako u nás. Nejčastěji nakupovanými dárky jsou místní vína, olivový olej, řecké sladkosti, likér Ouzo, brandy Metaxa, zajímavým dárkem je také „kombolói“ (řetízek s korálky, něco jako růženec, ale bez náboženského významu).

    Platební karty:

    Běžné druhy platebních karet jsou přijímány v hotelech a půjčovnách automobilů. V obchodech a restauracích ne vždy akceptují platby kartou. Bankomaty jsou v každém větším městě i ve střediscích cestovního ruchu.

    Půjčování aut, motocyklů a kol:

    V každém pobytovém místě uvedeném v tomto katalogu si lze zapůjčit dopravní prostředek. Automobil lze zapůjčit oproti dokladům (platný řidičský průkaz občana EU, není vyžadován mezinárodní řidičský průkaz) a sazby se pohybují od 50 EUR/den, podle typu vozu. Motocykl se dá půjčit od 20 EUR/den.

    Pláže:

    Většina řeckých pláží jsou pláže veřejné. Jen ojediněle se setkáte se soukromou hotelovou pláží. Slunečníky a lehátka na pláži jsou většinou za poplatek. Pláže mohou být písčité, oblázkové, kamenité.

    Kréta

    Lokalita:

    Tento mýty opředený ostrov s nejmírnějším klimatem nabízí jak skalnaté zátoky, tak dlouhé písečné pláže, úrodná údolí a horská políčka, turistická letoviska plná lákadel a atrakcí i klidné malebné vesničky. Ostrov nabízí bezpočet památek a kouzelných historických míst, spoustu přírodních krás, zábavu v místních barech a tavernách, na své si přijdou i děti ve dvou místních aquaparcích.

    Poloha ostrova: Kréta, nejjižnější ostrov Řecka, se nachází 100 km od jižní špičky Peloponésu, 175 km od Malé Asie a 800 km severně od Afriky. Od východu na západ je ostrov dlouhý více než 250 km, ze severu na jih asi 60 km široký, v nejužším místě měří pouhých 15 km. Ostrov leží ve Středozemním moři, severní stranu ostrova omývá Krétské moře, jižní pobřeží omývá moře Libyjské.

    Rozloha: 8 261 km2

    Hlavní město: Heraklion

    Pláže: Většina pláží na ostrově je písčitá, s pozvolným vstupem do moře, pláže jsou mnohde lemovány skalami či útesy, najdete zde také romantické, menší pláže, většinou mimo turistická letoviska. Pláže na Krétě jsou veřejné, platí se pouze za slunečníky a lehátka.

    Zajímavosti: Podle starořeckých mýtů je Kréta považována za místo zrození Dia - vládce olympských bohů, jehož jeskyni Dikteon Andron máte možnost navštívit na jihu Kréty. Jedním z nejvíce navštěvovaných míst na Krétě je palác Knossos, ve své době hlavní a největší mínojský palác. Turisty také láká horská soutěska Samaria, nejdelší soutěska v Evropě. Na západě Kréty se nacházejí nejkrásnější pláže ostrova - Gramvousa, Elafonisi.

    Odlety a přílety: Odlety na Krétu jsou organizovány z letiště Praha, Brno a Ostrava. Příletové místo našich letů je Heraklion, kde Vás budou očekávat naši delegáti.

    Doba letu: cca 2,5 hodiny

    Teplotní tabulka:


      květen červen červenec srpen září říjen
    Teplota vzduchu °C 26 30 33 33 29 25
    Teplota vody °C 20 22 25 26 24 23

    Kokkini Hani

    Výlety

    Fakultativní výlety

    KNOSSOS - Neznámá Kréta

    Na tomto výletě máte příležitost navštívit palác Knossos postavený r. 2500 př. n. l. Knossos byl v mínojské době hlavním městem a také sídlem krále Mínose, je to místo plné mýtů a legend. Na přelomu tohoto století byl palác znovu objeven archeologem sirem Arthurem Evansem. Po prohlídce paláce Knossos výlet pokračuje do vinařství Titakis, kde hosté mají možnost si vyslechnout historii a současnost tohoto vinařství a možnost ochutnat místní víno. Další zastávkou je hrnčířství v Thrapsano, kde je možné si prohlédnout místní produkty a obdivovat výrobu těchto produktů. Konečnou zastávkou výletu je návštěva pravoslavného klášteru Moni Agarathou. V ceně výletu není zahrnut vstup do paláce Knossos (cca 15 EUR na osobu). Výlet je nabízen pro oblasti Gouves, Hersonissos, Malia, Lygaria a Bali.

    Orientační cena za osobu: 48 - 58 EUR, děti od 2 do 12 let: 24 - 29 EUR

    Fakultativní výlety

    SPINALONGA, ELOUNDA, AGIOS NIKOLAOS

    Na tomto lodním výletu poznáte ostrůvek s pevností se zajímavou historií a zvláštní atmosférou. Loď vyplouvá z přístavu v malebné rybářské vesnici Agios Nicolaos, plavba po azurově modrém moři trvá cca 45 minut. Spinalonga byla benátská pevnost, postavená v 16. století jako ochrana přístavu Elounda. Další dějiny sahají do r. 1903, kdy se stala útočištěm pro lidi nakažené leprou. Po prohlídce poplujete lodí do oblasti Plaka. Zde si můžete užít opalování či plavání v křišťálově čisté vodě a vychutnat si oběd, které pro Vás připraví kapitán se svou posádkou. Na závěr se zastavíme v Agios Nikolaos, krásném městě na východě ostrova, kde budete mít možnost projít se starým centrem a obdivovat sladkovodní jezírko uprostřed města. V ceně výletu není zahrnuté vstupné na pevnost Spinalonga (cca 8 EUR na osobu). Výlet je nabízen pro oblasti Gouves, Hersonissos, Malia, Lygaria a Bali

    Orientační cena za osobu: 56 - 65 EUR, děti od 2 do 12 let: 28 -33 EUR

    GORTYS - MATALA - LIBYJSKÉ MOŘE

    Oblast střední Kréty je plná neopakovatelných přírodních scenérií, bareva vůní. V této oblasti objevíte i nejkrásnější pláže jižní Kréty. V tomto kraji navštívíte archeologický areál Gortys, kde byl objeven nejstarší evropský zákoník, který se taktéž nazývá Královnou nápisů. Putování bude pokračovat na jih k libejskému moři, kde se příroda silně mění a svými pískovcovými skálami a florou připomíná jak blízko se Kréta nachází od Afriky. Navštívíte známou pláž Matala, centrum Hippisů v 60.letech minulého století. Překrásné koupání v modrých vodách Libyjského moře, procházka po obchůdcích nebo dobré jídlo v tradičních tavernách u pobřeží, vám zpestří tento pěkný výlet. Výlet je nabízen pro oblasti Gouves, Hersonissos, Malia, Lygaria a Bali

    Orientační cena za osobu: 49 - 58 EUR, děti od 2 do 12 let: 25 -28 EUR

    Fakultativní výlety

    SAMARIA

    Pro příznivce pěší turistiky se na Krétě nabízí jedinečná příležitost navštívit nejdelší a zároveň nejhlubší kaňon v celé Evropě, soutěsku Samarii (pěší túra měří celých 18 km). Od pol. 50. let je soutěska Samaria chráněnou přírodní rezervací a řeckým národním parkem. Najdete tu ještě původní cypřišové háje, duby s kmeny o průměru přes 1 m, vzácné orchideje a dalších asi 70 druhů chráněných rostlin. Po absolvování celé soutěsky se ocitnete v městečku Agia Roumeli, odkud se přeplavíte lodí (cca 1 hod.) podél jižního pobřeží do městečka Chora Sfakion, odkud bude výlet pokračovat opět autobusem. V ceně není zahrnutý poplatek za jízdu lodí (bližší info u delegáta na místě).

    Orientační cena za osobu: 52 EUR, děti od 2 do 12 let: 26 EUR

    Fakultativní výlety

    SANTORINI – LODNÍ VÝLET

    Černý písek, bílé domečky, křišťálové moře a našedlá půda. Santorini se pro svoji divokou krásu nedá srovnávat s žádným jiným ostrovem. Díky sopečné činnosti, která začala před téměř 3500 lety, se tři čtvrtiny ostrova ponořily do moře. Na ostrově budete mít možnost navštívit městečko Oia s klasickou modrobílou architekturou a úzkými uličkami a hlavní město Fira. Plavba na Santorini trvá cca 5 hodin. Tento výlet není možné uskutečnit z oblasti Matala.

    Orientační cena za osobu: 160 - 165 EUR, děti od 2 do 12 let: 100 - 110 EUR



    DŮLEŽITÉ INFORMACE:
    • O kompletní nabídce výletů a cenách vás bude informovat delegát v místě pobytu. Nabídka výletů se může lišit dle konkrétní oblasti.
    • Pro členy ALEXANDRIA BONUS KLUBU poskytujeme slevy z cen fakultativních výletů.
    • Uvedené ceny jsou pouze orientační, mohou se měnit. Ceny jsou dané i dle kontkrétní oblasti nástupu na výlet.
    • Kurz ČNB ke dni 31. 9. 2022: 1EURO = 26.195 Kč.
    • Upozorňujeme na skutečnosti, že může dojít ke změně v programu výletu nebo z důvodu nenaplnění minimální kapacity i k jeho zrušení. Minimální počet pro uskutečnění výletu je 15 osob.
    • Výlety se platí v místní měně a jsou provázeny česky nebo slovensky mluvícím průvodcem cestovní kanceláře ALEXANDRIA, pokud není uvedeno jinak.

    Hodnocení našich zákazníků

    Níže uvedená hodnocení, stejně jako hodnocení všech dalších hotelů na těchto stránkách, jsou vždy přesnými výsledky hodnocení našich zákazníků, kteří se zúčastnili zájezdu s CK Alexandria a vyplnili náš anketní lístek. Tento anketní lístek lze vyplnit pouze elektronicky, a to na základě odkazu, který zasíláme zákazníkům emailem po absolvování zájezdu. Jakékoli jiné hodnocení na jiných webech může být nepřesné, neobjektivní, zkreslené a někdy dokonce ovlivněné osobami, které s námi prokazatelně necestovaly.

    8,7 dobré - velmi dobré
    9 hodnocení
    Kvalita ubytování9.2
    velmi dobré - skvělé
    Stravování8.9
    dobré - velmi dobré
    Vybaveni a služby hotelu8.4
    dobré - velmi dobré
    Úklid v hotelu8.4
    dobré - velmi dobré
    Personál hotelu8.6
    dobré - velmi dobré