+420 270 007 007denně 8 – 21 hod.

Dovolená s dětmi na Velikonoce 2024: Únik k moři nebo dobrodružství v horách?

05.03.2024 |

Velikonoční prázdniny jsou jako bílá stránka v knize dobrodružství, na které můžeme psát příběhy plné nezapomenutelných zážitků, úžasných objevů a radostných okamžiků strávených s našimi blízkými. Ať už jste rodina s dětmi, páry hledající romantiku nebo jednotlivci toužící po klidu a odpočinku, možnosti, jak strávit tyto prázdniny, jsou tak rozmanité, že uspokojí každého cestovatele. Při plánování ideální dovolené na Velikonoce se nabízí dvě klasické, avšak vždy fascinující možnosti: dovolená u moře nebo v horách. Každá z nich má své kouzlo, své příběhy a své nezapomenutelné momenty, které mohou z vaší dovolené učinit ten nejlepší zážitek roku.


Dovolená u moře: Slunce, pláže a nekonečné moře

Představte si, že se probouzíte do slunečného rána, vzduch voní po slaném moři a vaše nohy se ponoří do jemného písku, zatímco slunce pomalu vstává nad obzorem. Dovolená u moře během Velikonočních prázdnin je ideální volbou pro ty, kteří touží po relaxaci, slunečních koupelích a nekonečných hodinách strávených ve vodě. Pro rodiny s dětmi je to šance prozkoumat podvodní svět během šnorchlování, postavit nejvyšší hrad z písku nebo se jen tak věnovat radostem, které s sebou přináší hra na břehu moře. A co víc, mnohé cestovní kanceláře, včetně CK Alexandria, nabízí dovolené u moře s animačními programy v češtině, což znamená, že vaše děti budou mít zábavu, učení a dobrodružství v jazyce, kterému rozumějí, zatímco vy si budete moci užívat zasloužený odpočinek.

Náš TIP: 5* hotel s all inclusive v Emirátech

Dovolená v horách: Svěží vzduch, lyže, pohoda a dobrodružství

Na druhou stranu, Velikonoční prázdniny v horách jsou synonymem pro zakončení lyžařské sezóny, svěží horský vzduch, nádherné výhledy a nesčetné možnosti pro milovníky přírody a aktivního odpočinku. Představte si jarní procházky lesními stezkami, kde každý krok odhaluje novou krásu probouzející se přírody, nebo adrenalinové sjezdy na horských kolech s celou rodinou. Hory nabízejí nejen fyzickou aktivitu, ale také klid a únik od každodenního stresu. Pro rodiny s dětmi jsou hory nekonečným hřištěm plným dobrodružství, od hledání pokladů až po naučné stezky, které přiblíží malým i velkým tajemství místní fauny a flóry. A nezapomeňte, že večery strávené v teple chaty, kdy si společně vyprávíte příběhy dne, jsou k nezaplacení.

Náš TIP: 4* hotel s polopenzí v Rakousku, od 8.790Kč

Rozhodování: Srdce nebo rozum?

Rozhodnutí, zda strávit Velikonoční prázdniny u moře nebo v horách, nemusí být snadné. Je to o volbě mezi dvěma různými světy, každý s vlastními příběhy, atmosférou a možnostmi. Klíčem je zvážit, co od dovolené očekáváte, jaké jsou vaše preference a potřeby vaší rodiny. Hledáte klid a relaxaci u moře nebo dobrodružství a aktivní odpočinek v horách? Ať už se rozhodnete jakkoliv, důležité je, aby vaše dovolená byla přesně taková, jakou si přejete, aby byla plná šťastných okamžiků, které si s rodinou budete pamatovat celý život.


V CK Alexandria si uvědomujeme, že každý cestovatel je jedinečný, a proto se snažíme nabízet dovolené, které vyhovují různým přáním a potřebám. Ať už se rozhodnete pro dovolenou u moře nebo v horách, s námi můžete očekávat kvalitní služby, profesionální přístup a nezapomenutelné zážitky. Nechte se unést kouzlem Velikonoc a objevte s námi krásu světa.