+420 270 007 007denně 8 – 21 hod.

Prázdninové hity roku 2023! Místa, která musíte navštívit

28.03.2023 |

Léto 2023 už se nezadržitelně blíží a s ním i sezóna dovolených! Pokud plánujete svůj letní relax a hledáte inspiraci, tady je pět nejoblíbenějších destinací tohoto roku.

Zlaté písky, Bulharsko

Zlaté písky se nacházející na severovýchodním pobřeží Bulharska, nabízí jednu z nejkrásnějších pláží Černého moře. Přes 3,5 kilometry opravdu zlatavého písku a krásně modré vody jsou ideálním místem pro opalování a relaxaci. V noci se promění v živé centrum zábavy s mnoha bary, kluby a restauracemi. Užijete si tu taky skvělé diskotéky s českými animátory. Nezapomeňte navštívit zdejší přírodní park, kde můžete obdivovat vzácné rostliny a ptáky.

TIP: Luxusní hotel Melia Grand Hermitage Alexandria Club

Menorca, Španělsko

Menorca je jedním z nejklidnějších a nejkrásnějších ostrovů Baleárského souostroví. Tento španělský klenot je známý svými idylickými plážemi, tyrkysovým mořem a překrásnou přírodou. Navštivte Cala Macarella, jednu z nejkrásnějších pláží Menorcy, nebo se vydejte do historického města Ciutadella, které okouzlí svou starobylou architekturou. Menorca je rájem pro milovníky potápění a šnorchlování, tak si je nezapomeňte přibalit. ¿Estás emocionado?

TIP: Zájezd do Španělska si vyberete zde

Image

Rhodos, Řecko

Ostrov Rhodos je jedním z nejkrásnějších a největších ostrovů v Egejském moři, který nabízí návštěvníkům fascinující kombinaci nádherných pláží a bohaté historie. Rhodos je proslulý svými nádhernými plážemi s jemným pískem a azurově modrou vodou, které přitahují turisty z celého světa. Kromě toho můžete objevovat úchvatné zátoky, které nabízejí soukromí a klid. Ostrov Rhodos je také známý svou bohatou historií a množstvím historických památek, které přinášejí návštěvníkům pouť do minulosti. Rhodos měl důležitou roli v antickém Řecku a byl důležitým centrem pro obchod a kulturu. Jeho nejznámější památkou je Rhodská akropole, která se nachází na vyvýšeném místě nad městem Rhodos. Akropole je domovem chrámu Apollóna a dalších historických staveb, které vás ohromí svou architekturou a historickým významem.

TIP: Zájezd na Rhodos vybírejte zde

Side, Turecko

Side je starobylé město na tureckém pobřeží Středozemního moře, je ideální destinací pro ty, kteří hledají kombinaci kultury, historie a krásných pláží. Město je plné římských ruin, včetně impozantního amfiteátru, chrámu Apollóna a starověkého akvaduktu. Až se unavíte procházkou po historických památkách, můžete si odpočinout na jedné z místních pláží s jemným zlatavým pískem a třpytivou vodou. Side je ideálním místem pro vyzkoušení vodních sportů, jako je windsurfing nebo jachting. Hurá do vody!

TIP: Zájezd do Turecka si můžete vybrat zde

Kréta, Řecko

A na závěr našeho písmenkového putování, pro ty, kteří hledají úchvatné pláže, bohaté historické dědictví a poutavé legendy, nabízí Kréta skutečně ráj na zemi. Kréta je známá svými plážemi s jemným pískem a azurově modrou vodou, které lákají k odpočinku a koupání. Ostrov také přináší bohatou historii, která ožívá v archeologických památkách roztroušených po celém ostrově. Palác v Knossu, středisko minojské civilizace, je jedním z nejvýznamnějších archeologických nalezišť ve Středomoří. Můžete zde procházet rozsáhlými ruiny a poznávat tajemství této tisícileté kultury. Místo je také spojováno s legendou o Minotaurovi, legendárním stvoření s lidským tělem a hlavou býka. Podle pověsti byl Minotauros vězněn v labyrintu, který byl postaven pro něj na příkaz krále Minose. Kréta je tedy ostrovem plným přírodní krásy, historických pokladů a poutavých legend. Je to místo, které zaujme každého, kdo se sem vydá.

TIP: Zájezd na Krétu si můžete vybrat zde


Image