+420 270 007 007denně 8 – 21 hod.

TOP 5 nejlepších výletů Turecké riviéry. Vodopády s jeskyní nebo světoznámé Pamukkale

05.03.2023 |

Pláž, slunce a moře. Ale každý den znovu a znovu? Turecko je mnohem více! Tato země nabízí spoustu dalších zajímavostí, které uspokojí i náročné cestovatele. Chcete objevit nejvýše položené antické město nebo delfinárium? Pojďte se společně s námi podívat na 5 tipů na výlet, když už je pláže a moře přeci jen trochu dost! 

Pamukkale

Turecko se pyšní dílem přírody, které nemá ve světě obdoby. Pamukkale, v překladu Bavlněný hrad, je jednou z největších a nejoblíbenějších turistických atrakcí v Turecku. A není se čemu divit, kdo by nechtěl zažít ten neopakovatelný výhled na svah pokrytý sněhově bílým travertinem, který skutečně připomíná hrad z bavlny. Návštěvník se bos prochází po terasách, odměnou za bosé nohy budiž mu příjemné brouzdání minerální vodou v jezírkách. Na vršku nad Pamukkale trůní v celé své kráse ruiny antického města Hierapolis, které i v dobách svého největšího rozkvětu imponovalo svými terasami a využitím horkých pramenů zejména při barvení tkanin a ozdravovacích koupelích. 

Manavgat a město Side 

Plavba lodí, neobyčejné koupání na písčité pláži, přístup do moře i řeky, mešita na Turecké riviéře, a nejen historické centrum města Side. Kdo by se o tento zážitek chtěl dobrovolně ochudit? Manavgat – město s velkým tržištěm a dvěma vodopády. Na plavbě lodí toho však uvidíte mnohem víc, například necelých 6 km vzdálené město Side. Městečko se pyšní souhrou historických a moderních budov v podobě moderní zástavby a koncentrovaných památek historického města jako je například Apollonův chrám. 

Image

Město Antalya 

Kouzelné město Antalya s jeskyní, která se ukrývá v srdci 25 m vysokých vodopádů, najdeme asi 40 km od již zmíněného Termessosu. Mezi dominanty města patří mešity z 13. a 16. století, Hadriánova brána či Flétnový minaret. Uličkami města Vás bude provázet silná vůně koření linoucí se z místních bazarů, na kterých zakoupíte také drobné suvenýry. I po příjezdu do domoviny si tak můžete připomínat kouzlo Orientu.

Delfinárium 

Zábava pro malé i velké. Znáte někoho, kdo by nemiloval delfíny a lachtany? My taky ne. A právě proto nabízíme výlet na představení těchto kouzelných zvířátek. No není to nezapomenutelný zážitek? 

Termessos 

Nejvýše položené antické město na světě přezdívané Orlí hnízdo. Poctěte svou návštěvou město, které nedokázal pokořit ani Alexandr Veliký! Mezi turistické cíle patří pozůstatky římských lázní, hradeb či hrobky vytesané do skal. Společně s výhledem po okolí zanechá toto místo unikátní otisk ve Vašem srdci. 

Image