+420 270 007 007denně 8 – 21 hod.

TOP 5 nejlepších výletů v Primorsku. Romantické městečko nebo přírodní rezervace

01.02.2023 |

V Primorsku je tolik věcí k vidění, že ani nebudete vědět, kam se vydat dřív – pláže, hory, historické památky… Co ale v případě, kdy se začínáte nudit na zlatavých bulharských plážích? Chcete se vypravit za kulturou, na širé moře, nebo třeba za delfíny?

Rybolov

Vychutnejte si jedinečnou příležitost lovit ryby na moři při úsvitu, ať jste zkušený rybář nebo začátečník. V relaxační atmosféře se můžete i se svými úlovky vyfotit. Zapomenete na všední starosti a načerpáte síly na další horké odpoledne na pláži. Během vašeho rybářského dobrodružství můžete dokonce zahlédnout hravé černomořské delfíny a osvěžit se v hlubinách moře, daleko od pevninského shonu. Veškeré potřebné vybavení bude poskytnuto přímo v přístavišti, takže se nemusíte o nic starat.

Nesebr

Městečko kostelů, umělců a klikatých uliček. Pro romantiky jak stvořené. Nesebar byl založen již v 6. století př. n. l. a byl důležitým obchodním centrem pro antické Řecko. Město v průběhu staletí dobývali jak Bulhaři, tak Turkové. Nesebar se tak stal kulturním centrem s mnoha architektonickými styly. Centrum je plné života v průběhu celého roku, nejlepší čas na návštěvu je ale od května do září. 

Mezi nejvýznamnější památky patří kostel sv. Sofie z 11. století, který je jedním z nejstarších kostelů na Balkáně. Nadšencům do historie vykouzlí úsměv na tváři řada památníků a muzeí, jako například muzeum archeologie.

TIP: Legendární hotel Belvedere Alexandria Club

Image

Mys Maslen Nos - Lodní výlet s piknikem

Po krátké, příjemné plavbě trvající přibližně patnáct minut se ocitnete v malebné zátoce na začátku chráněné krajinné oblasti. Uprostřed této idylické scenérie na vás čeká mušličková pláž, kde se bude konat piknik. Předtím, než se pustíte do oběda, si můžete užít svůj volný čas na maximum. Máte možnost ponořit se do osvěžujícího moře a zaplavat si, vyrazit na šnorchlování a objevování podvodního světa, nebo se jednoduše pohodlně vyhřívat na slunci. Pro vaše pohodlí jsou k dispozici slunečníky a lehátka zcela zdarma.

Sozopol

Vulkanický poloostrov Sozopol prostě musíte vidět! Na rozdíl od Nesebru je zde zástavba z 18. a 19. století. Nenechte se ale mýlit. Historie města sahá daleko dál, jelikož bylo založeno společně s Nesebrem Řeky. Původně pojmenováno Apollonia. Po ochránci mořeplavců je pojmenována i hlavní promenáda. Město je známé svou unikátní atmosférou. Během večerních procházek zde narazíte na umělce vystavující svá díla. Výlet se dá také zkombinovat s hodinovou plavbou lodí sozopolským zálivem. 

Přírodní rezervace Ropotamo

Jednou se ptali brouka, proč je tak šťastný. Odpověděl: „Protože chodím pravidelně do přírody! Tam se cítím jako král, žiju svůj život plnými doušky a mám spoustu kamarádů.“

Někdo se zeptal: „A proč bychom to měli dělat my lidé?“

Brouk odpověděl: „Protože tam není žádný wifi, ale jste stále online. Tam není žádný kancelářský křeslo, ale vždy sedíte v nejlepším místě. Tam není žádná klimatizace, ale vždy je tam správná teplota. A nejlepší na tom je, že tam není žádný pracovní týden, vždy je tam víkend.“

Chodit do přírody je důležité pro naše tělo i duši. Tam se cítíme uvolnění, odpočatí a naplnění. Tak neváhejte a vyrazte do přírodní rezervace Ropotamo. A kdo ví, možná tam potkáte i brouka, který vám poradí, jak žít šťastný život.

V přírodní rezervaci si můžete udělat příjemný půldenní výlet lodí po řece. Ropotamo uchvátí každého svým rostlinstvem, klidnou vodou a pobřežními dunami při svém ústí.

Image